Werkt uw partner over met Valentijn?

Binnenkort is het zover, de 'meest romantische dag van het jaar', althans voor diegenen die deze dag van de liefde niet aan zich voorbij laten gaan.

Voor ons kenmerkt deze periode zich als een drukke periode voor het vaststellen van overspel. Want velen brengen deze dag helemaal niet door met hun (officiële) partner, maar liever met hun minnaar of minnares. Wat wij ook vaak zien, is dat wanneer Valentijnsdag samen met de partner wordt doorgebracht, een van de dagen voor- of nadien gereserveerd wordt om toch nog wat quality time door te brengen met de minna(a)r(es).

Uit een studie van een datingsite gericht op mensen die willen vreemdgaan blijkt dat 38% van de vrouwen van plan is Valentijn te vieren met hun minnaar, terwijl 35% deze dag liever viert met hun partner. 27% spreekt bovendien met beide af. Van de mannen gaf 43% aan met hun vaste partner Valentijn te willen vieren, terwijl 36% deze dag wil vieren met hun minnares. Ook hier gaat 21% de uitdaging aan de viering van deze dag te delen met zowel vaste partner als minnares.

Het meest gebruikte excuus hiervoor? Overwerk. Andere vaak voorkomende excuses zijn sporten, nog snel een valentijnscadeau gaan kopen voor de partner, etc.

Dit zijn naar onze ervaring de meest voorkomende rode vlaggen bij vermoedens van overspel, dit geldt uiteraard niet enkel met Valentijn:

  • Uw partner doet vrij geheimzinnig over zijn mobiele telefoon en houdt deze zoveel mogelijk uit uw buurt. Hij of zij verlaat vaak de kamer om telefoons aan te nemen. Misschien vermoedt u zelfs het bestaan van een tweede gsm?

  • Uw partner is meer met zijn of haar uiterlijk bezig dan vroeger het geval was. Er wordt meer gesport, naar de kapper gegaan en ook de kledingstijl is anders en verzorgder dan voorheen.

  • Als u uw partner rechtuit vraagt of deze vreemdgaat, wordt de bal vaak teruggekaatst en krijgt u diezelfde beschuldiging naar uw hoofd geslingerd.

  • Uw partner moet overwerken op de vreemdste uren.

  • Uw partner toont nog weinig seksuele interesse in u en toont zich ook algemeen eerder onverschillig naar u toe. Hij of zij heeft al aangegeven niet meer zo gelukkig te zijn in uw relatie.

  • Elke plotse en drastische verandering in de levensstijl van uw partner. Bijvoorbeeld: uw partner ging vroeger nooit fietsen en gaat nu heel frequent fietsen. Wanneer u de fietscomputer controleert, stelt u echter vast dat er nauwelijks gefietste km werden geregistreerd.

Wij weten uit ervaring dat op de vraag of uw partner vreemdgaat, dikwijls ontkennend wordt geantwoord. Zelfs indien deze persoon geconfronteerd wordt met ontdekte seksueel getinte berichtjes. In voorkomend geval geeft de overspelige persoon zelden meer toe dan absoluut nodig en is het zogezegd 'nooit verder gegaan' dan het sturen van deze berichten. 

Wie zich in deze situatie bevindt, wordt vaak verteerd door de twijfel van het niet zeker weten of niet kunnen bewijzen van het overspel. U hebt natuurlijk het recht om te weten of uw partner u trouw is of niet.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wij respecteren uiteraard de gevoelige aard van de situatie, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Wij gaan discreet voor u na of er een ander in het spel is, en stellen dit voor u vast met ondersteunend beeldmateriaal. Ons onderzoeksrapport met bevindingen is vaak voldoende om uw overspelige partner de feiten te laten toegeven zodat u eindelijk weet waar u aan toe bent.

Links: